Geld verdienen in de circulaire economie

In 2030 moet 50% van de Nederlandse economie circulair zijn. Nu is dat al 24%. Wil je als bedrijf ook meeliften op de circulaire transitie, dan is het handig om te weten hoe je hiermee geld kunt verdienen.

In de circulaire economie gaat het er primair om dat je jouw product zo hoogwaardig mogelijk maakt zodat het zo lang mogelijk meegaat en niet als afval eindigt. Dat betekent dat je je product beter maakt waarmee je de levensduur van je product verlengt, ervoor zorgt dat jouw product door jezelf of door anderen hergebruikt of gerepareerd kan worden of op een andere manier zijn waarde zolang mogelijk behoudt.

Je hebt nieuwe circulaire verdienmodellen nodig om jouw product aan het einde van de levensduur terug te krijgen, in eigendom te houden of te onderhouden tijdens de gebruiksfase. Deze tool geeft aan de hand van praktische voorbeelden inzicht in deze nieuwe verdienmodellen.

Wil je weten welke verdienmodellen bij jouw bedrijf passen? Beantwoord de volgende vragen. Het invullen duurt slechts enkele minuten.

Tip: Een overzicht van alle circulaire verdienmodellen en hun kenmerken staat in de menubalk rechts bovenin deze tool.

Tip: Bij circulaire businessmodellen gaat het, naast het verdienen van geld, ook om het creëren van ecologische en sociale waarde. Wil je weten hoe jouw bedrijf, naast het verdienen van geld, ook andere waarde kan creëren? Vul dan ook de tool meervoudige waardecreatie in via deze link.

start de vragenlijst